Reguli remi (rummy) etalat click pe poza pentru a mari poza

Reguli remi (rummy) etalat

Reguli noi (update 06.03.2021)

- atuul poate fi luat doar la final, la inchidere

- nu se mai permite etalarea in prima tura de joc

- nu se mai permite etalarea tuturor pieselor intr-o singura tura

- cand se intra la masa jucatorul este intrebat ce fel de masa prefera pentru ca mesele au fost impartie in 2 categorii: cele la care jucatorii noi primesc piese imediat ce intra si cele la care se primesc piese abia jocul urmator

 

Remi (Rummy) se joacă folosind cele 104 piese numerotate de la 1 la 13 și 2 piese Joly (Jolly) sau Joker.

Piesele numerotate de la 1 la 13 sunt disponibile în 4 culori: galben, roșu, albastru și negru. Pentru fiecare culoare avem 2 seturi de piese de la 1 la 13.

Jocul se poate juca în 2, 3 sau 4 persoane. Fiecare jucător primește automat 14 cărți, iar jucătorul care va începe jocul primește 15 cărți.

La fiecare tură se tragi o piesă, etalezi (daca deja te-ai etalat), după care dai o piesă la masă.

Înainte de etalare poți trage doar piesă nouă, iar după etalare poți alegi să "rupi sirul" sau să tragi piesă nouă. Piesa de la care rupi sirul trebuie să intre într-o suita sau într-o formație cu care vei și etala obligatoriu. Dacă încă nu ești etalat poți să rupi șirul numai de la ultima piesă care va intră într-o formație sau suita cu care obligatoriu etalezi.  Dacă pe tabla de joc ai mai puțin de 4 piese nu mai poți să rupi din sir, vei luat piesă numai de jos. Jocul face aceste verificări și chiar dacă uitați regulile veți fii ghidați.  Trebuie doar să urmați mesaje care apar pe parcursul jocului. 

Exemplu de rupere sir. Jucătorul este deja etalat, pe tablă are 2 piese cu numărul 12 pe ele, poate să rupă șirul de la numărul 12 cu care formează o formație care obligatoriul trebuie etalată, se trage cu mouse-ul numărul 12 de pe masă pe tablă.

 

La împărțirea automată a pieselor pe masă există o piesă numită ATU. În cazul în care cineva are pe tablă această piesă ATU, primește “din oficiu” 50  de puncte și va anunța că are "ATU" pe tablă. În cazul jocului nostru, calculatorul anunță care jucator are ATU.

Jucătorii își așază pe tablă piesele în suite sau șiruri de cifre/numere ordonate crescător, de aceeași culoare. La acest tip de joc, piesa cu cifra 1 se poate adăuga după piesa 13, de exemplu: 12, 13, 1.

O altă modalitate de a aranja piesele este aceea de a le așeza în formație, una lângă alta, pe cele cu aceeași cifră/număr, dar având culori diferite.

Joly poate să înlocuiască orice piesă.

Pentru fiecare jucător scopul jocului este de a etala cât mai multe piese, trebuie să încerce să fie primul care nu mai are nici o piesă pe tabla de joc.

Etalarea presupune coborârea (asezarea) formațiile sau suitelor de pe tablă pe masa de jocPentru a etala trebuie ca piesele aranjate în suită sau formație să însumeze 45 de puncte.

Punctajul folosit pentru a etala :

1 - 9 5 puncte
10 - 13 si 1 10 puncte
Joly valoarea piesei inlocuite

(Atenție! Piesa 1 în formație are valoare 5 puncte. În suită de cifre valorează tot 5 puncte  dar dacă este asezată după  piesa 13 în suita are valoare 10 puncte.)

Exemplu etalare 50 puncte, cu trei suite. Pot să etalez numai cu suite, în schimb nu pot să etalez numai cu formații, trebuie obligatoriu pe tablă să am o suită. 

Jocul se poate închide/termina când se termină toate piesele de joc de la masă. În acest caz, fiecare jucător primește punctele pe care le-a etalat și se scad punctele de pe tablă.

Jocul se mai poate închide/termina și când unul dintre jucători a etalat toate cărțile de pe tablă . Fiecare jucător primește punctele pe care le-a etalat și se scad punctele de pe tablă.

Atenție! După etalare poți să lipești piese atât la piesele deja etalate de tine, cât și la partenerele de joc. La punctajul final se adaugă și puncte pe care le-ai lipit la partenerele de joc. 

Joly dat jos nu este pierdut!
Joly dintr-o formație etalată poate fi înlocuit, indiferent dacă este într-o formație etalată de tine sau de partenerele tale de joc, trebuie să trageți cu mouse-ul Joly de pe masă pe tablă în formația sau suita pe care urmează să o etalați. De pe tablă va pleca automat pe masă piesă care va înlocui Joly. Joly refolosit nu se punctecteaza decat o singura data, la jucatorul care l-a dat jos prima ora.

Valoarea pieselor la finalul jocului, cum se calculează punctajul final

Valorea pieselor la finalul jocului
2 - 9 5 puncte
10 - 13 10 puncte
25 puncte
Joly  50 puncte
Joly refolosit  0 puncte
Atu - daca este pe tabla la inceput 50 puncte
Inchidere joc 50 puncte

 Pentru că acest tutorial este destul de mare, l-am spart în tutoriale mai mici, pentru a fi mai usor de verificat și aplicat regulile jocului de rummy etalat. Vezi link-urile de mai jos:

Acum, că știi regulile jocului,  hai să îți joci șansele cu inteligență! 


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Cum blochezi un jucator la jocul de remi, MagicJoly.ro
Reguli joc

Cum blochezi un jucator la jocul de remi, MagicJoly.ro

Blocarea unui jucator la jocul de remi, MagicJoly.ro se face din fereastra de chat. Apasati butonul +.

Mai mult