10 obiceiuri pe care să le respecţi în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului click pe poza pentru a mari poza

10 obiceiuri pe care să le respecţi în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului

Ţi-ai făcut bilanţul anului 2018, ai lăsat în urma regretele şi eşti recunoscător pentru toate momentele frumoase din ultimele 12 luni? Înseamnă că eşti gata să intri în Noul An cu inima deschisă, convins că 2019 va fi cel mai bun an de până acum!

Pe lângă atitudinea pozitivă şi speranţa de mai bine, află că mai poţi apela şi la alte câteva trucuri pentru a te asigura că 2019 va fi într-adevăr excelent! E drept, cei sceptici sau mai puţin înclinaţi spre tradiţie nu le vor da credit din prima, dar niciodată nu strică să încerci, nu-i aşa?

Iată mai jos care sunt cele 10 obiceiuri pe care să le respecţi şi tu în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului pentru a atrage iubirea, prosperitatea şi norocul.

1). Aşază pe masa de Revelion peşte, rodii, struguri şi alte alimente despre
care se spune că ar fi de bun augur!

Pe lângă preparatele preferate, nu uita ca în meniul acestei seri să ai şi câteva alimente cu o semnificaţie aparte. De exemplu, e bine să mâncăm peşte pentru a trece prin noul an uşor, “ca peştele prin apă”.

Mâncărurile din carne de porc sau chiar alimentele (inclusiv dulciurile) în formă de porc atrag abundenţa. În unele ţări precum Portugalia sau Cuba se spune că acest animal este simbolul succesului.

Fructele şi legumele rotunde trebuie şi ele incluse în meniu şi asta pentru că forma se aseamănă unei monede, aşadar va atrage în viaţa noastră bogăţia.

Grecii obişnuiesc ca în seara de Anul Nou sau în prima zi a anului să arunce o rodie în faţa uşii pentru a atrage norocul. Pe cât de mult se împrăştie coaja şi seminţele fructului, pe atât de bun va fi anul ce tocmai începe.

Forma simplificată a acestui obicei este de a mânca o rodie în noaptea dintre ani, asta dacă vrei să ai noroc la bani în perioada următoare.

La noi, poate cea mai cunoscută tradiţie în acest context este cea a celor 12 boabe de struguri. E bine să le mănânci dacă vrei să îţi meargă bine în noul an, iar gustul fiecărei boabe îţi arată cum va fi fiecare lună a anului.

2). Fă cât mai mult zgomot pentru a alunga spiritele rele!

Artificiile şi pocnitorile au şi ele rolul lor, se pare, şi anume acela de a alunga spiritele rele. Acest obicei nu se regăseşte numai la noi, ci şi în alte culturi. De exemplu, în noaptea dintre ani, în templele budiste se bat 108 gonguri. Se spune că, astfel, se elimină cele 108 slăbiciuni ale omului (printre care lenea, falsitatea, negativismul, ura, ignoranţa sau cruzimea).

3). În noaptea dintre ani şi în prima zi a anului nu face cheltuieli substanţiale şi nu da sau lua cu împrumut!

Dacă vrei să stai bine cu finanţele în noul an, nu face cheltuieli prea mari (şi care nu sunt necesare), nu da sau lua cu împrumut! Se spune că asta aduce ghinion şi atrage paguba în perioada următoare.

4). Sărută-te sub vâsc la miezul nopţii dacă vrei să fii îndrăgostit (cel puţin) tot anul următor!

O tradiţie mai mult preluată, e drept, sărutul sub vâsc te asigură de cel puţin încă un an alături de persoana iubită, aşa că ştii ce ai de făcut la miezul nopţii!

5). Poartă ceva nou şi roşu pentru a atrage norocul!

Nu ştii ce să porţi în seara de Revelion? Ai grijă să alegi ceva nou şi ceva roşu, nu de alta, dar se spune că alegerile acestea ar putea să îţi aducă noroc şi energii pozitive!

6). Primeşte colindători!

În noaptea şi dimineaţa zilei de 1 ianuarie, colindătorii pornesc pe la casele oamenilor cu Sorcova şi Pluguşorul. E bine să îi primim şi să îi răsplătim cu bani sau alimente dacă vrem să ne meargă bine tot anul.

7). Nu dormi în noaptea dintre ani!

Chiar dacă nu ai planificată vreo petrecere, nu adormi prea repede în seara de Revelion. Cine doarme acum va fi somnoros tot anul şi nu va mai avea timp să realizeze tot ce şi-a propus.

8). Fă puţin din tot ceea ce îţi place în prima zi a anului!

E drept că noaptea dintre ani şi prima zi a anului sunt pentru distracţie, respectiv relaxare, dar se spune că aşa cum îţi petreci primele ore ale noului an, aşa vei continua! Aşadar, dacă sunt lucuri care chiar contează pentru tine (un job, un hobby, o persoană, o activitate), ai grijă ca în prima zi a anului să îi dedici cel puţin 1-2 ore.

9). Nu spăla şi nu mătura în prima zi a anului!

Chiar dacă vrei să fii harnic tot anul viitor, lasă activităţile astea pentru 2 ianuarie. Nu de alta, dar în tradiţia populară se spune că cine spală sau mătură acum se va despărţi de cineva.

10). Asigură-te că prima persoană care îţi va călca pragul va fi un bărbat brunet!

Persoanele brunete atrag norocul, iar cele blonde şi roşcate ghinionul, cel puţin în acest context al “primului intrat în casă în noul an”. Aşadar, dacă îţi stă în putinţă, încearcă să te asiguri că primul venit va fi un bărbat brunet care să aibă la el pâine, sare sau o crenguţă verde.


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult