7 accidente bizare petrecute în timpul unor activităţi complet inofensive

Credeai până acum că unele activităţi sunt periculoase în timp ce altele nu au cum să-ţi dea prea multe bătăi de cap? Nimic mai fals, vei vedea, pentru că exemplele de mai jos o demonstrează din plin.

Amuzante, absurde sau îngrijorătoare – iată câteva situaţii prezentate de Listverse în care oamenii s-au rănit în timp ce desfăşurau activităţi pe care noi le numim complet inofensive.

Accidentul bizar 1. Kurt Meier a murit în timpul unei partide de şah

În aprilie 2014, la cea de-a 41-a ediţie a Olimpiadei de Şah, desfăşurată în Norvegia, Kurt Meier, în vârstă de 67 de ani, reprezentând Seychelles, juca meciul final cu Alain Patience, din Ruanda. La un moment dat, bărbatul s-a prăbuşit la podea, chiar sub ochii fiului lui în vârstă de 29 de ani care juca şi el şah la o masă alăturată.

Panica s-a instalat în momentul în care organizatorii turneului au confundat un defibrilator cu o armă, după care au fugit de la locul de desfăşurare al concursului. Din păcate, Kurt a murit câteva ore mai târziu la spital. În aceeaşi zi, un alt participant la acelaşi concurs de şah, Alisher Anarkulov, din Uzbekistan a fost găsit mort în camera sa de hotel.

Deşi nu considerăm şahul un sport periculos, se pare că, în timpul turneelor de şah se înregistrează foarte multe accidente vasculare cerebrale. Oficial, 6 morţi de acest fel au fost raportate în timpul acestor competiţii.  

Accidentul bizar 2. Donna Wood s-a accidentat grav în timpul unui antrenament la bicicleta staţionară

În 2016, pe când participa la o sesiune de SoulCycle în Beverly Hills, California, Donna Wood, în vârstă de 42 de ani a suferit o accidentare foarte gravă. După o mişcare puţin forţată, piciorul i-a fost prins în mişcarea de rotaţie a bicicletei şi nu s-a mai putut elibera. Cum la clasele de SoulCycle lumina este diminuată, iar zgomotul destul de ridicat, strigătul de ajutor al Donnei nu a fost auzit timp de minute bune.

Ajunsă la spital, femeie a fost cusută, având nevoie de 50 de capse, rămânând apoi cu o cicatrice permanentă, destul de mare. Donna a dat în judecată acea sală de fitness Soul Cycle şi nu este singura. De-a lungul timpului au fost înregistrate numeroase accidentări în timpul acestui tip de antrenament.

Accidentul bizar 3. Hai Du Lam a suferit un colaps pulmonar în timp ce juca jocuri video

Printre pasionaţii de jocuri video, sindromul de tunel carpian este destul de întâlnit şi asta din cauza mişcărilor repetate de încheieturi. Această problemă nu este, însă, cea mai riscantă, în ultimii ani înregistrându-se tot mai multe cazuri de pneumotorax spontan (colaps pulmonar) printre jucătorii de jocuri video. Colapsul pulmonar poate duce la pierderea vieţii şi necesită îngrijire medicală rapidă.

Asta i s-a întâmplat şi lui Hai Du Lam, un jucător profesionist în League of Legends for Cloud 9. Lam a suferit un colaps pulmonar în timpul jocului, fiind nevoit să se retragă din turneu. Cazul lui nu este singular, în ultimii ani înregistrându-se 6 cazuri de pneumotorax spontan în rândul persoanelor care joacă jocuri video.

Accidentul bizar 4. Deţinutul Michael Anderson Godwin a murit pe când se afla pe toaleta închisorii

E drept, dacă nu ai o alimentaţie corespunzătoare, orice “vizită” la toaletă ţi se poate părea un chin, însă niciun episod de acest gen nu se compară cu ce a păţit Michael Anderson Godwin în 1989. Aflat în celula sa dintr-o închisoare americană, Godwin se aşezase pe “tron”, fără a renunţa, însă, la căştile conectate prin nişte fire subţiri la televizorul deschis. Din neatenţie, bărbatul s-a înţepat cu unul dintre fire, ceea ce a dus la electrocutarea sa.

Godwin nu a mai putut fi salvat. În mod ironic, bărbatul tocmai câştigase un apel prin care solicita schimbarea pedepsei sale la moarte cu închisoare pe viaţă.

Accidentul bizar 5. Un bărbat a ajuns în insuficienţă renală acută după ani întregi de masaj

Ştim deja cât de relaxant şi benefic este un masaj, însă ce-i prea mult strică. Cam asta ar fi morala poveştii următoare, cea în care un bărbat în vârstă de 88 de ani a ajuns la spital cu febră mare şi insuficienţă renală. Medicii i-au pus diagnosticul de rabdomioliză, o afecţiune în care muşchii corpului eliberează produşi nocivi pentru rinichi.

Bărbatul a recunoscut că, timp de 40 de ani, aproape în fiecare zi, se răsfăţase la sesiuni de masaj regulate şi destul de intense. De fapt, chiar în ziua dinaintea declanşării simptomelor, fusese la o astfel de sesiune de masaj.

Accidentul bizar 6. O femeie a suferit un accident vascular cerebral în urma unei vizite la salon

Nu, de vină nu a fost vreo ceartă aprinsă care a determinat-o să îşi iasă din fire, ci un simplu episod de spălat pe cap. La începutul anilor ’90, o femeie în vârstă de 63 de ani s-a prezentat la spital cu ameţeli, greaţă şi vărsături. Iniţial, doctorii au crezut că problema este una intestinală, însă după câteva zile pacienta şi-a pierdut controlul corporal şi echilibrul.

După un timp, doctorii şi-au dat seama că femeia se confrunta cu ceea ce ei numesc în termeni neoficiali “sindromul vascular cerebral de frumuseţe”. Aflată la salonul de înfrumuseţare, în timp ce era spălată pe cap, femeia şi-a înclinat prea mult capul în chiuvetă, ceea ce i-a extins arterele de la gât. Fluxul de sânge către creier s-a redus, rezultând simptomele de mai sus. Specialiştii susţin că acest sindrom este extrem de rar, aşa că te poţi duce în continuare la salon cu la fel de multă plăcere.

Accidentul bizar 7. Un băieţel s-a accidentat foarte grav în timp ce se spăla pe dinţi

Se recomandă să ne spălăm pe dinţi după fiecare masă, însă atunci când facem asta ar fi bine să nu mai fim implicaţi şi în alte activităţi. Nu de alta, dar periuţa de dinţi este, vei vedea, destul de periculoasă.

Doi fraţi din Statele Unite ale Americii se spălau pe dinţi, dar nu renunţaseră încă nici la joaca de dinainte. La un moment dat, băieţelul a căzut la pământ, având încă periuţa în gură. Aceasta a pătruns în partea interioară a obrazului, până la muşchiul de sub obraz. Deşi doctorii au reuşit să îi extragă periuţa, băieţelul experimenta încă dureri mari din cauza porţiunii de păr, încă neextrasă. După o intervenţie chirurgicală minoră, doctorii au putut scoate şi acea parte.  

Printre atâtea poveşti dramatice, vestea bună este că jocul de remi online nu este doar inofensiv, ci şi relaxant. Intră pe www.magicjolie.ro, invită-ţi prietenii sau pe una dintre avatariţele noastre şi începe jocul!


A fost de ajutor?    



remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult