Cele mai mari gafe din istoria Black Friday click pe poza pentru a mari poza

Cele mai mari gafe din istoria Black Friday

Aştepţi şi tu cu nerăbdare Black Friday, week-endul în care mai toate brandurile şi magazinele îşi lansează promoţii cu preţuri de neratat?

În timp ce te documentezi pe site-urile de profil şi realizezi împreună cu cei dragi “lista de cumpărături”, citeşte mai jos câteva lucruri interesante despre istoria acestei zile, în străinătate, dar şi la noi în ţară. 

În plus, am selectat câteva dintre cele mai mari gafe din istoria Black Friday, asta aşa, să îţi condimentezi un pic timpul rămas până la Vinerea Neagră. 

Denumirea “Black Friday” îşi are originea în anii ’60, atunci când comercianţii şi clienţii marcau prin acest termen începutul sezonului cumpărăturilor de iarnă.

În Statele Unite ale Americii, Black Friday are loc în ultimul week-end din noiembrie. În România, “sărbătoarea” a fost importată prima dată în 2011 şi, de atunci, se bucură de o popularitate tot mai mare. Spre deosebire de americani, noi marcăm Black Friday undeva la mijlocul lunii noiembrie şi asta pentru ca zilele speciale de reducere să nu coincidă cu cele libere, aferente Zilei Naţionale de 1 decembrie. 

Pe lângă promoţii, produse spectaculoase  şi branduri premium, site-ul Insider a realizat un top al celor mai mari gafe realizate vreodată de Black Friday.

Întâmplări amuzante sau inedite, următoarele rânduri cu siguranţă îţi vor oferi o altă perspectivă asupra week-endului ce urmează. 

Magazinul care a avut o promoţie specială la un produs cu un stoc scăzut

Încercarea comercianţilor de a stârni vâlvă şi a înregistra profit de Black Friday este de înţeles, însă nu şi neprofesionalismul şi lipsa lor de interes. Acesta a fost şi cazul unui magazin care a anunţat o promoţie foarte avantajoasă la camere digitale (50 de dolari, în loc de 200), neluând în calcul că în magazin mai rămăseseră numai 4 produse de acest fel. Ce a urmat după deschiderea uşilor, e uşor de ghicit. 

Un client confuz a crezut că un agent de securitate este un alt client care nu respectă rândul aşa că l-a lovit cu pumnul 

Când lucrurile nu sunt foarte clar delimitate, situaţia poate degenera. O demonstrează o altă întâmplare hilară de Black Friday, atunci când un client confuz care nu dormise şi rămăsese la coadă, în faţa magazinului preferat, a confundat un agent de securitate cu un alt client care i-o ia în faţă. Aşa că a decis să îşi facă singur dreptate şi să îl lovească pe bărbat cu pumnul. De-abia apoi a aflat adevărata lui identitate, însă era prea târziu. 

Cuplul care a aşteptat 14 ore pentru prosoape în valoare de 2 dolari 

Preferinţele nu se discută, însă când vine vorba despre Black Friday orele de aşteptare (acum câţiva ani în lumea offline, pe vânt, ploaie sau frig, nu în faţa calculatorului), contează. Aşa se face că "cea mai lungă şi ciudată aşteptare" ii revine unui cuplu din Statele Unite ale Americii care a aşteptat 14 ore doar pentru a cumpăra câteva prosoape de baie, în valoare de 2 dolari fiecare. 

"Puiul de somn" care a ruinat un întreg Black Friday

O gafă ce se poate repeta şi în zilele noastre. Acum câţiva ani, un client pasionat de Black Friday şi-a dat întâlnire cu prietenul lui la ora 2 dimineaţa tocmai pentru a fi primii la cumpărături. Înainte, însă, a zis să tragă un pui de somn care s-a transformat într-o noapte lungă de odihnă. Telefoanele, emailurile şi alarmele de pe telefon au fost inutile în cazul lui. Puiul de somn l-a făcut să rateze Black Friday în acel an. 

Magazinul de electronice care a rămas fără curent

Comercianţii au, cu siguranţă, o mulţime de aspecte la care să se gândească zilele astea. Într-un an, un magazin de electronice foarte popular a pierdut foarte mult din cauza unei pene de curent ce a ţinut o oră şi jumătate. Bineînţeles, cumpărătorii nu au avut ce face în acest interval, aşa că au aşteptat în întuneric. 

Bărbatul care a aşteptat la uşa nepotrivită

E drept că, în zilele noastre şi la noi în ţară, rareori vezi cumpărători aşteptând nerăbdători la uşile magazinelor de Black Friday, însă asta se întâmpla peste tot în lume, acum nu mult timp. Unul dintre clienţi nu a fost suficient de atent, aşa că a aşteptat la uşa greşită timp de 3 zile şi, bineînţeles, atunci când a realizat greşeală era prea târziu. 

Femeia care nu ştia că era Black Friday 

Ce poate fi mai amuzant pentru un casier ocupat până peste cap de Black Friday decât un client confuz care întreabă dacă întotdeauna cumpărăturile merg atât de bine şi dacă magazinul este mereu atât de plin. Asta s-a întâmplat de un Black Friday în America şi, probabil, pentru câteva minute, atât clientul, cât şi casiera s-au amuzat copios. 

Sistemul de plată cu cardul a picat 

Aviz tuturor magazinelor, o gafă ce se poate repeta oricând şi acum. Când sistemul de plată cu cardul nu merge, se pierd sume importante: timpul de înregistrarea al banilor cash e mult mai mare şi mulţi clienţi nu au sumele aferente decât pe card. 

Micul magazin care, timp de 7 ore, nu a avut nici măcar un singur client 

Angrenaţi de atmosfera palpitantă a Black Friday-ului, angajaţii unui mic magazin au fost chemaţi la lucru încă de la ora 5.00 dimineaţa. Nu mică le-a fost mirarea, însă, când primul client a apărut de-abia la ora 1 după amiază. 

Managerul care aproape a fost călcat în picioare

Transferaţi temporar într-un mall, angajaţii unui magazin de electronice nu au fost deloc încântaţi de schimbare. Conştient de inconvenient, managerul magazinului a plecat să le ia câte o cafea, cu puţin înainte de deschiderea uşilor magazinului. Întâmplarea a făcut ca el să se întoarcă chiar înainte cu câteva secunde de acest moment, atunci când bărbatul aproape a fost călcat în picioare de clienţii nerăbdători. 

Angajatul care pur şi simplu nu mai poate asculta melodia preferată de Crăciun 

După ce a lucrat ore întregi de Black Friday cu un playlist prea scurt, un angajat al unui magazin din America pur şi simplu nu mai poate asculta cântecul lui Mariah Carey, "All I Want For Christmas Is You". Se pare că acest cântec îi aminteşte de orele lungi de muncă din acea zi, dar şi de amintirile nu tocmai frumoase pe care le are cu clienţii nerăbdători să facă cele mai tari cumpărături. 

După cum vezi, Black Friday are şi o parte amuzantă, nu doar profitabilă. Din fericire, multe dintre gafele de mai sus nu mai pot fi repetate, dat fiind amploarea care a luat această zi în mediul online.

Fii atent, însă, să fii treaz şi relaxat atunci când se va da start cumpărături în Vinerea Neagră.

Cum să faci asta? Cea mai bună metodă e să joci un remi online pe MagicJoly.ro şi să savurezi victoria!  :)


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult