De ce sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie? click pe poza pentru a mari poza

De ce sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie?

Se simte în aer Crăciunul, cu tot ce presupune această sărbătoare: mâncare bună, vin fiert, brăduț, Moș Crăciun, cadouri, bucurie. 

Înainte de a ne înfrupta din caltaboș, sarmale, tobă și cozonac să vedem de unde vine această sărbătoare a Crăciunului și mai ales de ce tocmai pe 25 decembrie. 

Știm cu toții că de Crăciun creștinii sărbătoresc nașterea lui Hristos, deși nu se știe sigur că aceasta este data lui de naștere, Biblia nu menţionează cu exactitate data naşterii Mântuitorului. Prezența păstorilor și oile ne duc mai mult cu gândul la început de primăvară decât la anotimpul iarna. 

Se pare că data de 25 decembrie a fost păstrată încă din antichitate când se sărbătorea ziua de naștere a zeului soarelui Mitra, o zeitate păgână a cărei influență religioasă s-a răspândit în Imperiul Roman în primele două secole d.C.  Roma a transformat această sărbătoare în celebrarea zeului Saturn și renașterea zeului Soare în timpul solstițiului de iarnă. 

Sărbătoarea de iarnă a devenit cunoscută ca Saturnalia, și începea în săptămâna dinainte de 25 decembrie. Festivalul era caracterizat de cadouri, cântece, dar și un desfrâu total. Preoții lui Saturn purtau ghirlande din crenguțe verzi în timpul procesiunilor în templele romane. 

În anul 336 după Cristos, Imperiul Roman a transformat oficial această tradiție în sărbătoarea Creștină a Crăciunului. 

Deși în societatea modernă această sărbătoare este mai mult un prilej de a primi și dărui cadouri, de a petrece mai mult timp cu familia, tot are ceva magic în ea și este cea mai frumoasă si așteptată sărbătoare a anului.


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult