5 lucruri interesante despre jocul cu cărți de joc click pe poza pentru a mari poza

5 lucruri interesante despre jocul cu cărți de joc

Poate cel mai popular joc la noi, dar nu numai, este jocul cu cărți de joc. Simplu, la îndemână, distractiv – jocul de cărți are numeroase variante, însă ascunde și multe aspecte mai puțin cunoscute ce merită descoperite.

Așadar, dacă ai jucat și îndrăgit și tu acest joc, uite mai jos câteva dintre lucrurile inedite asociate lui, potrivit Blog Classic Rummy.

Origini

Jocul de cărți se pare că a fost inventat în secolul 9, d.H, în China și avea pe atunci în doar 30 de piese. La început, pentru realizarea acestora se folosea lemn, hârtie sau chiar oase.


By Anonymous - Joseph Needham's Science and Civilization in China: Volume 5, Part 1, Paper and Printing (1986, Taipei: Caves Books Ltd.), Public Domain, Link

Mai târziu, jocul de cărți a început să fie din ce în ce mai popular, ajungând și în India, Persia sau țări din Europa.


By Countakeshi - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Harta ascunsă din spatele cărților de joc

În timpul celui de-al II-lea Război Mondial, ar fi fost create cărți de joc ceva mai speciale. Astfel, atunci când erau scufundate în apă, aceste cărți puteau fi separate în două jumătăți, fiecare jumătate reprezentând o parte a unei hărți.

Alăturarea tuturor acestor piese forma, de fapt, o hartă mai mare. Acest tip de cărți de joc erau date soldaților pentru ca, în cazul în care erau capturați, să reușească să găsească astfel o cale de evadare.

Regele sinucigaș

La început, cartile de joc au avut patru culori și tot atâtea semne: inimă, frunză, ghindă și clopoțel. Ulterior, francezii au introdus trefla, cupa, caroul și pica.

Tot francezii au introdus și regina în suita, asociind regilor câte o "consoartă", deși fețele luminate ale reginelor nu au origini atât de clare. 

Rareori studiem cu atenție cărțile de joc. Ei bine, un aspect inedit al acestora este și prezența unui rege ceva mai special, și anume “Regele Sinucigaș, regele de cupa sau inimă roșie.

Dacă te uiți mai atent la Regele de inimă roșie vei vedea că, dintre toți Regii jocului de cărți, acesta nu are mustață și o sabie îi străpunge capul.

Combinații fără număr

Cei pasionați de numere, alăturări, permutări și combinații, vor fi uimiți să afle că cele 52 de cărți ale jocului de cărți pot forma aproximativ 8,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 de combinații unice! Așadar, indiferent cât de mult amesteci sau nu cărțile de joc, ele vor fi diferite de data precedentă!

De ce 52 de cărți într-un pachet?

Te-ai întrebat vreodată cum s-a ajuns la acest număr? Ei bine, nu există un răspuns clar încă, însă jocul de cărți a avut mai întâi 20 de cărți, apoi a trecut la 36, 40, 48 de piese, pentru ca în final să se oprească la 52. Se pare că formula de 52 de cărți de joc a fost cea mai populară, răspândindu-se rapid peste tot în lume!


LGPL, Link

Acum, că ai aflat câteva informații în plus despre celebrul joc de cărți, întoarce-te la tabla de joc și mai fă un remi cu o prietenă, cu o jucătoare de pe site sau chiar cu “roboțeii noștri”, gata oricând de un remi online!


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult