Rețete sănătoase pentru micul-dejun: smoothie verde click pe poza pentru a mari poza

Rețete sănătoase pentru micul-dejun: smoothie verde

Nu știu voi cum sunteți, dar eu tot încerc să mănânc sănătos. Nu, asta nu înseamnă că îmi iese întotdeauna, însă nu mă las bătută așa că experimentez tot felul de rețete care mai de care mai interesante.

Åži, cum zilele de Paște s-au lăsat cu ceva balonări și dureri abdominale, m-am gândit să o dau pe smoothie-uri. Åžtiți voi, băuturile acelea ceva mai groase pe care le prepari rapid și care sunt nu doar delicioase, ci și foarte sănătoase.

Tocmai de aceea, zilele trecute am încercat un smoothie excelent, a cărui rețetă vi-o scriu mai jos. Nu vă lăsați înșelați de aparențe. Åžtiu că nu arată prea bine, însă e foarte sănătos și benefic: îmbunătățește digestia, ne ajută să slăbim mai ușor, scade estrogenul (important mai ales pentru femei că toate avem probleme de la excesul acestui hormon), ne reenergizează și contribuie la reglarea glandei tiroide (dar tot trebuie să mergeți la doctor dacă vă știți cu probleme serioase în privința asta).

Așadar, pentru smoothie-ul ăsta ce poate fi savurat de dimineață, la micul dejun, sau ca atare, pe post de gustare (dar nu mai târziu de ora 15.00 că apoi vă balonează), aveți nevoie de:

1 mână de frunze de spanac

2-3 castraveți micuți

½ legătură pătrunjel

Suc de lămâie

Câteva frunze de lobodă  (aveam în casă pentru ciorbă, așa că am zis să încerc, de ce nu, dar smoothie-ul acesta ar merge si fără)

½ banană (opțional, însă iese mai bun la gust dacă adăugați și banană)

4-5 căpșuni sau afine

1 linguriță de miere

Spălați toate astea, decojiți unde e cazul, feliați și adăugați în blender.

Va rezulta un smoothie delicios cu care vă puteți delecta în fiecare dimineață. Eu mai adaug în el și praful de la o vitamină C de 1000 mg (din sursă naturală) și îl savurez treptat, nu îl beau dintr-o dată (se pare că astfel nutrienții sunt mai bine absorbiti).

Încercați și voi, sigur vă va plăcea! În plus, în timp ce vă veți savura smoothie-ul verde puteți juca un joc de remi cu o prietenă din viața reală, virtuală sau chiar cu Jolie, care vă așteaptă mereu pe www.magicjoly.ro pentru a începe o partidă de remi.


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult