10 jocuri de familie pentru weekend și nu numai click pe poza pentru a mari poza

10 jocuri de familie pentru weekend și nu numai

Ce jocuri și activități mai putem juca în familie? Vă întrebați și voi asta, în special în week-end ți mai ales acum de 1 iunie când sunteți toți acasă și ați vrea să petreceți timpul într-un mod plăcut și relaxant?

La asta ne-am tot gândit și noi zilele trecute. Am făcut un top al celor mai captivante 10 jocuri de familie pe care să le încercăm și noi, dar și voi!

Monopoly

De ce să nu îmbinăm utilul cu plăcutul în acest joc, numit și “jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietăți”? Nu de alta, dar Monopoly ne poate învăța ceva despre viață și economie. Originar din Statele Unite ale Americii, Monopoly a intrat “pe piața românească” sub numele de “Capitaly” și avea ca subiect cumpărarea și vânzarea străzilor din București.

Mecanismul e simplu: jucătorii se mișcă în cerc pe placa de joc, în funcție de numărul arătat de zaruri, achiziționând case, hoteluri și venituri de la adversari, scopul principal fiind acela de a-i aduce pe aceștia la faliment.

Varsta minima recomandata: 10 ani - 99 ani

Remi

Printre jocurile de familie “de top” se află, bineînțeles, și remi. Ei bine, jocul de remi a fost inventat de Epharim Hertzano (rummikub) și includea piese fabricate manual în curtea casei sale din Israel.

Astăzi, jocul de remi se poate juca în două, trei sau patru persoane, seturile conțin 104  de piese de joc împărțite în patru grupe de culori, fiecare numerate cu numere de la 1 la 13. Scopul jocului este acela de a aduna cât mai multe puncte prin formarea unor suite sau serii de numere. Cu piesele de remi poți să joci 3 variante de remi, remi pe tablă, cea mai uțoară variantă, remi etalat unde trebuie să ai mai mult timp pentru joc ți canastă care implică cea mai mare implicare, strategie din partea jucătorilor. 

Varsta minima recomandata: + 6 ani - 99 ani

Jocul Jenga

Lansat în 1983 de către Leslie Jones, Jenga este un joc de construcție, dar și de dibăcie. Jenga implică 54 de blocuri de lemn pe etaj, poziționate într-o formațiune turn. După ce turnul a fost construit, fiecare participant la joc trebuie să extragă un bloc de pe orice etaj. Bineînțeles jocul se termină când turnul se prăbușește și câștigă cel care a mutat înaintea celui care a cauzat prăbușirea turnului.

Varsta minima recomandata: + 6 ani - 99 ani

Twister

Probabil știi din filmele americane cam cum se joacă Twister și cât de amuzant este. Creat de companiile Milton Bradley și Winning Moes, Twister a căpătat rapid popularitate în Statele Unite ale Americii și peste tot în lume. Jocul se joacă pe un covor mai mare de plastic, având 6 rânduri de cercuri mari, colorate diferit. Fiecare membru al jocului învârte de un titirez care îi indică unde să-și pună mâna și piciorul.

Așadar, de aici până la poziții ciudate, inconfortabile și greu de menținut nu mai este decât un pas. Bineînțeles, cel care cade, este eliminat.

Varsta minima recomandata: + 6 ani - depinde de cat de elastic esti

Scrabble

Scrabble este jocul asemănător remi-ului, doar că implică o tablă și plăcuțe cu litere, nu cu numere. Vândut în 121 de țări, disponibil în 29 de limbi și cu 4000 de cluburi peste tot în lume, Scrabble este un joc cu adevărat popular și astăzi. Ca mecanism, jucătorii capătă câte un punct ori de câte ori formează pe tablă cuvinte cu ajutorul plăcuțelor cu litere.

Varsta minima recomandata: + 8 ani - 99 ani

Activity Junior

Activity Junior este un alt joc popular în afară, disponibil și la noi sub diverse forme. În principiu, unul dintre jucători trebuie să joace, să descrie sau să deseneze un cuvânt/o frază, iar ceilalți jucători trebuie să ghicească despre ce este vorba.

Varsta minima recomandata: + 8 ani - 99 ani

Catan Junior

Un joc pentru copii (în variantele pentru copii mai mici regulile sunt simplificate), dar și pentru părinții lor atunci când se respectă varianta originală. Jocul are reguli legate de construcție și implică tactici strategice. Astfel, fiecare jucător trebuie să intre în “pielea” unui personaj, scopul principal fiind acela de a construi noi proprietăți.

Varsta minima recomandata: + 8 ani - 99 ani

Cluedo

Creat de Anthony E. Pratt din Marea Britanie, Cluedo este de fapt un joc de crimă și mister. Din 1949, data lansării sale, jocul a “suferit” multiple modificări și variante, însă este popular și astăzi. Scopul jocului este acela de a descoperi cine a omorât victima jocului (Dr. Black în variantele britanice și Mr. Boddy în cele americane), unde a avut loc crima și ce armă a fost folosită.

Fiecare jucător își asumă rolul unuia dintre cei 6 suspecți și încearcă să deducă răspunsurile corecte identificând indicii privitoare la circumstanțele morții.

Varsta minima recomandata: + 10 ani - 99 ani

Dixit

Prima variantă a jocului cu cărți de joc Dixit a apărut în 2008, fiind dezvoltată de Jean-Louis Roubira. Cel desemnat “povestitor” extrage o carte, după care le sugerează celorlalți jucători despre ce carte este vorba. Aceștia extrag diverse cărți de joc și încearcă să ghicească ce carte de joc este cea extrasă de povestitor.

Varsta minima recomandata: + 9 ani - 99 ani

Carcassonne Junior

Carcassonne este de fapt o hartă, pe care jucătorii trebuie să construiască prin plasarea pieselor pe care le extrag la întâmplare. Piesele sunt cu imaginea unui oraș, drum, pajiște, mănăstire etc. Aceste piese trebuie astfel îmbinate încât să se potrivească cu celelalte. În timpul jocului, jucătorii trebuie să ia decizii importante: să își extindă orașul, să încurce alți jucători prin piese greu de combinat etc.

Varsta minima recomandata: + 10 ani - 99 ani

Oricare dintre aceste jocuri poate să fie un cadou frumos pentru copilul tău dar ți pentru voi, întreaga familie. Jocurile pot fi cumpărate online, un simplu search pe google îți va arăta multe magazine de unde le poți achiziționa.


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult