Remi sau Rummy sau Remy click pe poza pentru a mari poza

Remi sau Rummy sau Remy

Grea întrebare remi sau rummy sau remy? 

Ce să mai spunem că pe jocul originar din care se presupune că se trage ți remiul nostru neaoț îl cheamă rummikub. Am scris despre istoria jocului aici în Colțul fețelor :) 

Wikipedia țtie că rummy este un joc de cărți care se joacă foarte asemănător cu jocul nostru de remi. (Scopul de bază în orice formă de rummy este de a construi seturi, trei sau patru de un fel de acelați rang; sau, trei sau mai multe cărti în ordine, de aceeați culoare.)  

Despre rummikub ("rummy-cube")  wikipedia țtie că se joacă cu pietre/piese, dar ca ți la rummy trebuie să grupezi piesele în seturi de cel puțin trei piese, dacă sunt grupate pe culoare, ai minim trei piese de aceeați culoare în ordine crescatoare iar dacă sunt grupate după cifră/numărul piesei din grup, sunt maxim patru cu acceați cifră/număr dar culori diferite. 

Si în accest domeniu există un savant (David Parlett) care a cercetat ți studiat ți a ajuns la concluzia că jocul mexican Conquian este ancestral pentru toate jocurile rummy, care în sine este derivat dintr-un joc chinezesc numit Khanhoo ți, mergând chiar mai departe până la Mahjong. 

Pentru că în America rummikub ("rummy-cube") este un joc de familie foarte popular ți de acolo au ți venit primele jocuri online ți căutările noastre pe internet au fost de genul "rummy game", "rummy online", de aici am ajuns ți noi să spune jocului nostru de remi, rummy. 

Cineva mi-a zis că nu ar trebui să fie grea deloc întrebarea remi sau rummy, el de remi țtie de mic ți remi îi zice ți remi joacă cu prietenii dar când vrea ceva online mai caută ți rummy. 

Ai citit acest articol pe un site unde se joacă remi pe tablă ți numele site-ului vine de la Joly (piesă magică de la jocul de remi).  
  
 Jolie, avatarița jocului te ațteaptă la masă de joc magicjoly.ro dacă tot ai ajuns pe site-ul nostru ți vrei să joci remi sau rummy sau remy.

 Dacă ai un telefon cu Android poți juca remi pe tablă pe mobil, atât online cât și offline  


A fost de ajutor?    


remi online pe tabla gratis

Comentarii

Nou pe magicjoly.ro

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP
Colțul fetelor

Mancare de legume și piept de pui - o rețetă potrivită în dieta FODMAP

O rețetă gustoasă, simplă, ușor de preparat, perfectă și pentru cei care țin dieta FODMAP.

Mai mult
Jocuri online care au depasit bariera de limbaj
Colțul fetelor

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj

Jocuri online care au depasit bariera de limbaj: candy crush saga, angry birds, rummy online

Mai mult